Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $post_id in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/acf-value-functions.php on line 54 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $value in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/acf-value-functions.php on line 166 Deprecated: Required parameter $value follows optional parameter $key in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/ajax/class-acf-ajax.php on line 76 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-repeater.php on line 721 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-repeater.php on line 721 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-repeater.php on line 787 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-repeater.php on line 787 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $name in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-flexible-content.php on line 1040 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-flexible-content.php on line 1076 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-flexible-content.php on line 1076 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-flexible-content.php on line 1128 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $i in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-flexible-content.php on line 1128 Deprecated: Required parameter $field follows optional parameter $id in /customers/9/1/5/eaab.eu/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/pro/fields/class-acf-field-gallery.php on line 296 Ingemar Tuolja, entreprenadingenjör | EAAB

Han har ordning och reda som ledord och ansvarar i sin roll som entreprenadingenjör för EAAB:s projektekonomi från start till färdigt projekt. Med ena foten på kontoret och den andra ute på byggena är Ingemar Tuolja en nyckelspelare som med sin osvikliga känsla för rutiner och struktur får projekten att snurra på i rätt riktning.

Ålder

54

Bor

Vallentuna. Kommer ursprungligen från Jokkmokk.

Fritidsintressen

Hänga med mina barn på 12 och 14 år – deras fotbollsmatcher tar alla helger i anspråk under säsongen. Annars följer jag skididrott slaviskt och minns tillbaka till min egna karriär i min ungdom. Jag tog faktiskt SM-guld i längdskidor 1980! I övrigt gillar jag fotboll, friluftsliv och att jaga älg.

Drömprojekt

Det hade varit coolt att få jobba med en K-märkt byggnad, typ en kyrka eller något annat landmärke som har några hundra år på nacken.

Ålder

54

Bor

Vallentuna. Kommer ursprungligen från Jokkmokk.

Fritidsintressen

Hänga med mina barn på 12 och 14 år – deras fotbollsmatcher tar alla helger i anspråk under säsongen. Annars följer jag skididrott slaviskt och minns tillbaka till min egna karriär i min ungdom. Jag tog faktiskt SM-guld i längdskidor 1980! I övrigt gillar jag fotboll, friluftsliv och att jaga älg.

Drömprojekt

Det hade varit coolt att få jobba med en K-märkt byggnad, typ en kyrka eller något annat landmärke som har några hundra år på nacken.

Med över 30 års erfarenhet av byggbranschen har Ingemar Tuolja gått den långa vägen med en rad olika roller som gett honom en stor kunskap om hela byggprocessen. Han började som utsättare för att sedan allt efter som stiga i graderna. Först till arbetsledare, sedan platschef och de sista åren som entreprenadingenjör/projektstöd med fokus på ekonomi. En stor del av sin karriär har han arbetat på PEAB, men efter 17 år där kände han att det var dags att gå vidare.

”Utan engagemang kommer man ingenstans”

– För ungefär tre år sedan kom jag i kontakt med EAAB:s grundare och märkte direkt att vi hade mycket gemensamt – inte minst engagemanget. För mig är det en stark drivkraft, utan engagemang kommer man ingenstans. Det som jag också föll för är att de är nyfikna, ambitiösa och med tydliga mål om att växa och komma framåt, men i en lagom hastighet. De började ungefär som PEAB gjorde en gång i tiden och har varit väldigt kloka och byggt upp företaget på ett sätt som tilltalar mig.

Ingemar ansvarar för den ekonomiska hanteringen inom projekten och ser till att avtal följs, dokumentation förs, projektinköp görs och att det finns bra rutiner och struktur för projektets ekonomi och uppföljning.

– Jobbet påminner om att driva företag. Tillsammans med mitt team ser jag till att projektet levererar och går med vinst, att alla inblandade parter känner sig nöjda med hur projektet drivs samtidigt som det överlämnas en bra och kontraktsenlig produkt till beställaren. Jag är ofta på plats ute på byggena och fungerar som stöd för platscheferna i främst de ekonomiska bitarna, men även i byggprocessen i övrigt. Det är väldigt varierande arbetsuppgifter med många bollar i luften – precis som jag vill ha det!

Ingemar Tuolja, entreprenadingenjör

Med en bakgrund inom stora byggkoncerner har Ingemar på nära håll sett baksidorna av hierarkiska organisationer med långa beslutsvägar. Att nu få jobba i ett tajt team med stor kunskap där man snabbt går från problem till lösning skapar många möjligheter, säger han.

– Här finns inga långbänkar. Är det något som behöver göras tar vi ett snabbt möte för att komma fram till hur vi ska lösa det och sedan är vi igång. Vi är en liten och platt organisation med korta beslutsvägar, vilket ger oss en konkurrensfördel om de stora jobben, säger han och fortsätter:

– Vi är ett gäng erfarna och duktiga medarbetare som alla drivs av ett starkt engagemang. Det är högt i tak vilket gör det lätt för alla att be om hjälp om det är något man känner sig osäker på. Alla jobbar mot samma mål och man ställer alltid upp för varandra. Det skapar en vi-känsla som jag är övertygad om bygger en stark och långsiktigt hållbar organisation.

Ingemar beskriver EAAB som en stor familj där det är lätt att ta upp saker, vare sig det gäller jobbet eller det privata. Dörren är aldrig stängd från ledningshåll och det finns inga problem som inte kan lösas, säger han.

– EAAB är ett företag som månar om att personalen ska må bra – både på och utanför jobbet. Det är en väldigt familjär stämning som jag tror alla känner väldigt tydligt, vilket gör att det är lätt att ta upp saker utan rädsla för att känna sig besvärlig. Det är en öppen kultur som skapar en otrolig synergi och smittar av sig i allt vi gör.

Text: Therese Johansson Foto: Christian Gustavsson Alla intervjuer